Skip to main content

Online werkplek in de cloud
Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een digitale werkplek met de juiste applicaties, die altijd, overal en op ieder device beschikbaar is. Workspace 365 biedt deze complete online werkplek en bouwt daarvoor verder op de kracht van
office Het mooie is dat uw klant niets hoeft te installeren en dat hij direct op ieder apparaat met een internetbrowser toegang heeft tot zijn online werkplek via een veilige https-verbinding. Introduceer vandaag nog deze browser-based werkplek waar uw klant op zit te wachten en maak de traditionele desktop overbodig.

De pluspunten van Workspace 365

 • Maakt Office 365 eenvoudig: Doordat Workspace 365 een intuïtieve schil legt over Office 365 wordt het gebruikersgemak van onder andere Outlook en SharePoint verhoogd en wordt er een centraal startpunt voor medewerkers gecreëerd.
 • Single Sign-on: Als gebruiker logt u één keer in voor toegang tot alle apps. Workspace 365 heeft een koppeling met Windows Azure Active Directory. Hierdoor wordt voor meer dan 3.500 applicaties Single Sign-On ondersteund. 
 • On-premise, hosted en cloud applicaties in één: Met behulp van Clientless RDP kan elke applicatie worden opgenomen in de online werkplek van uw klant, zonder cliënt installatie en met Single Sign-On.
 • Informatie direct beschikbaar via Live Tiles: Doordat Workspace 365 werkt met verschillende Live Tiles wordt informatie direct op de werkplek getoond. Er zijn Live Tiles voor onder andere e-mail, agenda, documenten en nieuws.
 • Extra business apps: Biedt klanten een manier om bedrijfsprocessen als urenregistraties, CRM of projectmanagement te vereenvoudigen met business apps in Workspace 365.
 • Customize je eigen werkplek: De werkplek is volledig te customizen. Door de kleuren en het logo van uw klant toe te voegen, krijgt de werkplek een eigen look and feel. Door uw eigen productnaam te gebruiken spreken mensen over uw werkplek. 

Geschikt voor dít type klanten

Workspace 365 is uitermate geschikt voor klanten die: 

 • online werken of in een overbruggingsfase zitten naar online
 • gebruikmaken van verschillende applicaties die ieder gebaseerd zijn op verschillende technologische
 • medewerkers hebben zonder vaste werkplek of die vaak thuis
 • medewerkers hebben die graag op hun eigen device werken (bring your own).
 • een IT-vrije werkplek 

Mix & match

Combineer Workspace 365 met Office 365 om een complete werkplek te creëren. Gebruik Windows Azure Pack of Microsoft Azure om specifieke software applicaties op te installeren en beschikbaar te stellen via Workspace 365. Creëer een upsell naar Nomadesk om op een extra beveiligde manier bestanden te delen en bescherm de devices van uw klanten zelf middels beveiliging van F-Secure. Zo creëer je een optimale & zwaar beveiligde online werkplek. 

Wat is het verschil tussen Workspace 365 en Office 365?

Workspace 365 biedt een complete online werkplek in de cloud. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface zorgt Workspace 365 voor meer structuur in vergelijking met Office 365. Daarnaast is het mogelijk om ook hosted applicaties in de werkplek te integreren, waardoor u een brug creëert tussen de oude en toekomstige werkplek. 

Krijgt iedereen in het bedrijf dezelfde online werkplek?

Nee, de werkplek is volledig naar wens per gebruiker in te richten. Per gebruiker kan er worden bepaald welke applicaties hij of zij wel mag gebruiken en welke juist niet. Daarnaast kan de medewerker zelf apps toevoegen, verwijderen of verslepen. Op deze manier creëren zij hun eigen werkplek. Uiteraard kunnen zij alleen apps toevoegen waarvoor ze toestemming hebben. 

Werkt Workspace 365 ook op tablet en smartphone?

Workspace 365 werkt op elk apparaat met een internetverbinding. De interface van Workspace 365 past zich aan aan de resolutie van het apparaat dat wordt gebruikt. 

Welke webbrowsers kan ik gebruiken voor Workspace 365?

Workspace 365 biedt officiële ondersteuning op de laatste versies van Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox en Safari for Mac. 

Waar wordt mijn data opgeslagen?

Uw bestanden en e-mail worden gehost door Microsoft in de Office 365 datacenters. Voor meer informatie over beveiliging, privacy en naleving kunt u terecht in het Office 365 vertrouwenscentrum. 

Workspace 365

Veelgestelde vragen van eindgebruikers  

Waar wordt Workspace 365 gehost?

Het Workspace 365 platform wordt gehost in één van de datacenters te Amsterdam. De datacenters zijn gecertificeerd voor onder andere kwaliteitsmanagement (ISO 9001), milieumanagement (ISO14001) en informatiebeveiliging (ISO 27001). 

Heb ik offline ook toegang tot mijn documenten?

Ja, dat kan. Door Workspace 365 te koppelen aan OneDrive of SharePoint zijn je bestanden altijd en overal bereikbaar. 

Is Two Factor Authenticatie mogelijk?

Ja, het is mogelijk om op deze manier de werkplek extra te beveiligen. 

Is Single Sign-On mogelijk voor alle applicaties?

Voor nagenoeg elke applicatie is een Single Sign-On mogelijkheid beschikbaar. Workspace 365 kent twee mogelijkheden voor Single Sign-On, namelijk Azure AD sync en Clientless RDP. Azure AD sync wordt toegepast voor applicaties die beschikbaar zijn in de Azure AD Marketplace. Clientless RDP wordt toegepast voor RDS (Remote Desktop Services) omgevingen en naar eigen gehoste, niet Azure AD ready, applicaties. 

Indien ik niet tevreden ben over de dienst, wat dan?

Het contractmodel van Workspace 365 is gebaseerd op het per gebruiker, per maand principe. Het is dus maandelijks opzegbaar.