Skip to main content

Backup / restore

Past u de 3-2-1 regel al toe om uw klanten optimaal te beschermen tegen dataverlies?
Maak minimaal 3 kopieën op 2 verschillende media en sla tenminste 1 kopie extern op.
Met behulp van Veeam Cloud Connect ontzorgt u uw klanten door het aanbieden van een best practice back-up oplossing,
die volledig aansluit op de Always-On Business. 

De oplossing zorgt voor een connectie tussen uw klant en de service provider (2tCloud),
om op een veilige en efficiënte manier een back-up weg te schrijven naar een offsite repository.
In het geval van 2tCloud zijn de beveiligde datacenters van 2tCloud de offsite repository.
Hierdoor is het voor u en uw klant niet nodig om te investeren in eigen offsite locatie met bijbehorende infrastructuur.
Binnen tien minuten heeft u uw eigen cloud repository voor uw klant opgezet. 

De pluspunten van Veeam Cloud Connect

  • Terugkerende omzet: Bied uw klanten back-up as-a-service of disaster-recovery-as-a-service aan en zorg voor verspreide kosten voor uw klant en terugkerende inkomsten voor u.
  • Geïntegreerd in de back-up console: Uw klanten hebben volledig inzicht en controle over back-ups en replica’s. Bovendien is het mogelijk om direct data terug te zetten vanuit de 2tCloud datacenters.
  • Optimaal beveiligd zonder VPN: De data wordt verzonden als een beveiligde SSL-connectie, dus een VPN is niet nodig.
  • Geen extra bandbreedte nodig: De ingebouwde WAN accelerator zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de bandbreedte die nodig is om de back-ups en replica’s via het WAN te verzenden.
  • Direct inzicht in uw back-up capaciteit en gebruik: U kunt de gereserveerde capaciteit voor uw klant aanpassen aan het gebruik, zo betaalt hij nooit te veel. 

Geschikt voor dít type klanten

Veeam Cloud Connect is uitermate geschikt voor klanten die: 

  • een back-up extern willen
  • een back-up willen inregelen, maar een beperkte bandbreedte
  • belang hechten aan een hoge databeschikbaarheid 

Welke platformen worden door Veeam Cloud Connect ondersteund?

Veeam Cloud Connect kan worden geïnstalleerd op Windows gebaseerde (virtuele) machines; Microsoft Windows Server 2016, Microsoft Windows Server 2012 R2, Microsoft Windows Server 2012, Microsoft Windows Server 2008 R2 SP1, Microsoft Windows Server 2008 SP2 en Microsoft Windows 10. 

Kan ik zowel losse bestanden als complete systemen back-uppen en herstellen?

Met Veeam Cloud Connect is het mogelijk om vanuit uw Veeam console volledige VM’s te herstellen, maar het is ook mogelijk om enkel een bestand te herstellen. 

De bandbreedte van mijn internetverbinding is beperkt. Is dat een probleem?

Beperkte bandbreedte wordt opgelost middels de Veeam WAN accelerator. Let er wel op dat u een Enterprise of Enterprise Plus licentie dient te hebben om gebruik te kunnen maken van de Veeam WAN accelerator. 

Waar wordt mijn data opgeslagen?

Uw data wordt opgeslagen in de 2tCloud datacenters te Amsterdam. De 2tCloud datacenters zijn gecertificeerd voor onder andere kwaliteitsmanagement (ISO 9001), milieumanagement (ISO14001) en informatiebeveiliging (ISO 27001). 

Ik wil niet investeren in een lokale back-up. Kan ik ook rechtstreeks naar de cloud back-uppen?

Dit is niet aan te raden, omdat u dan geen lokale back up heeft voor snel herstel van bestanden bij een kleine calamiteit. Daarnaast is het direct back-uppen in de Cloud een grote belasting op uw internetverbinding.

Veeam Cloud Connect

Veelgestelde vragen van eindgebruikers 

Ik ken Veeam niet. Is het dan wel de juiste back-up oplossing voor mij?

Veeam kent de nieuwe uitdagingen waar bedrijven wereldwijd mee te maken krijgen als ze de Always- On Enterprise, een bedrijf dat 24/7 actief is, mogelijk willen maken.
Daarom heeft Veeam als eerste in de markt Availability for the Always-On Enterprise ontwikkeld,
waarbij organisaties in staat worden gesteld om recovery time en point objectives (RTPO) van minder dan 15 minuten voor alle applicaties en data te realiseren.
De Veeam Availability Suite, waarin Veeam Backup & Replication is opgenomen, maakt gebruik van virtualisatie-, opslag- en cloudtechnologieën.
Hierdoor kunnen organisaties tijd besparen, de risico’s verkleinen en worden investeringen en operationele kosten aanzienlijk verlaagd, terwijl de huidige en toekomstige bedrijfsdoelen van Veeam klanten altijd worden ondersteund.
Veeam heeft meer dan 216.500 klanten wereldwijd en beschermt meer dan 12,5 miljoen VM’s en groeit nog steeds iedere dag. 

Sommige data is belangrijker dan andere. Kan ik die data voorrang geven in het back-up of herstelproces?

U kunt zelf bepalen welke VM’s geback-upt dienen te worden. Dit geldt ook voor het herstellen van data, waarbij u kunt selecteren welke VM’s, bestanden of objecten als eerste dienen te worden hersteld. 

Welke licenties zijn benodigd om Veeam Cloud Connect te kunnen gebruiken?

Alle versies van de on-premise licenties van Veeam Availability Suite, Veeam Back-up Essentials en Veeam Back-up & Replication zijn inclusief de benodigde software voor Veeam Cloud Connect.
Om Cloud Connect te kunnen gebruiken, dient u naast één van deze licenties ook een Cloud Connect licentie af te nemen.